Categories: Mládežnícky zbor

Stretnutie mladežníckých zborov námestovského dekanátu 2008

Áno, pod takýmto heslom – “Spája nás nádej a láska” sa niesol veľký deň stretnutia mládežníckych zborov námestovského dekanátu. Vyše sto ľudí, spevákov a hudobníkov z obcí Oravská Polhora, Vavrečka, Hruštín, Mútne, Oravské Veselé a samozrejme domáce Námestovo.

Všetko sa začalo ráno o 9:00, no ak mam byť presný tak o 10:00, kým prišli všetci účastníci.  Program dopoludnia bol vyplnený prednáškou, ktorú viedol Jaroslav Humený, správca farnosti v Rabčiciach. A po ňom dostala slovo Zuzana Šáreková, ktorá vedie spevácky zbor ALFA v Trstenej. povedala nám niečo o tom ako pracovať v zbore, pripravila nám pracovné dielne a po spoločnom obede nám zbor ALFA zaspieval niečo z ich repertoáru. 

Prišiel čas, kde sa mali prezentovať všetky zbory s tromi vopred pripravenými piesňami. Medzi nimi bol aj náš mládežnícky zbor “Shalom”. Vystupovali sme ako poslední, teda ako sa hovorí …najlepšie nakoniec, a myslím si že sme vytvorili príjemnú atmosféru, keďže všetci skákali a bavili sa. Dostali sme aj privilégium zaspievať päť piesní, čomu sme sa veľmi tešili.

Po prezentácii zborov nasledovala spoločná skúška piesní na večernú Svätú omšu. Tým najúžasnejším zážitkom bolo vytvorenie vyše sto – členného zboru. A spoločne sme doprevádzali Svätú omšu.

Keďže sa toto stretnutie konalo už po druhý krát, organizátori vedeli ako nám spestriť večer a pripravili pre nás výnimočný kultúrno – spoločenský program. Diskotéka, tance súťaže a výborné jedlo, naozaj bolo z čoho vyberať. Atmosféra bola takávynikajúca, ale v najlepšom treba prestať. Ale aj napriek tomu odniesli sme si mnoho nových zážitkov, spoznali mnoho nových kamarátov, skúseností a hlavne ešte väčšiu istotu, že to čo robíme, má naozaj zmysel.