Categories: Mládežnícky zbor

Ďalší krásny rok za nami, a čo priniesol…?

Tak ako plynie čas a každý z vás v ňom prežil pekné, ale aj tie menej pekné chvíle, tak aj náš zbor Shalom zažil toho uplanulý rok nesmierne veľa. Radi by sme sa s tým, čo máme podelili.


Prvou veľkou udalosťou je nová vedúca zboru. Spolu s Božou pomocou fungujeme aj naďalej a snažíme sa v prvom rade spievať na Božiu česť a chválu. 

…a potom jar, leto… a s prichádzajúcimi ročnými obdobiami aj plno príležitosti,na ktorých sme sa mohli duchovne posilniť 
a načerpať novú silu a tak s radosťou pokračovať v začatej práci.


Už mnoho rokov sa koncom školského roka sa v Trnave koná najväčší gospelový festival v Strednej Európe pod názvom Festival Lumen. Spolu s námestovským zborom sme sa ho zúčastnili aj my a posilnený najmä na duchu sme sa vrátili domov.

Festival Lumen 2011

Cez letné prázdniny ste nás mali možnosť počuť spievať u nás doma v Mútnom. Na odpustovej slávnosti, neskôr aj pri návšteve pátra Jamesa a pri ľudových misiách v našej farnosti. 

V októbri sa konalo stretnutie speváckych zborov námestovského dekanátu. Už niekoľko rokov sa zúčastňujeme aj my 
a tak to bolo aj tento uplynulý rok 2011. Tradične na záver sa všetky zbory spoja v jedno a takto jednohlasne spievajú pri záverečnej svätej omši.

Stretnutie zborov v Námestove

Píše Janka (gitaristka):

Ja si spomínam ako sme si my, Shalomáci spravili grilovačku pri fare. Už si presne nepamätám, kedy to bolo a o koľkej to bolo, len viem, 
že touto grilovačkou sme si zlepšili vzťahy, spoločne sme sa smiali a hrali, rozprávali sme si príhody, pri ktorých samozrejme nechýbalo 
dobré jedlo, nálada a spev. 
Pri spoločnej hre, ktorá sa volá volejbal mám najkrajšie spomienky. Dokonca, sa k nám aj pridal pán kaplán Pavol. Kebyže ju hral s nami aj ten najsmutnejší a najvážnejší človek na tejto zemi, zasmial by sa. 
A tak náš spevokol nie je len o spievaní. Je aj o spoločnej srande, našich problémoch, zážitkoch a hlavne o Nás, o tom ako nás spája 
Kristus našim spevom a hraním. 

Tak neváhaj a pridaj sa k nám, veď spája nás nádej a láska. 😉

PTak neváhaj a pridaj sa k nám, veď spája nás nádej a láska. 😉

Dostali sme sa aj za hranice Slovenska:

Už po druhý krát, sa v poľskom meste Bialsko-Biala 9. – 11. septembra uskutočnili gospelové dni s názvom “II. Warsztaty Gospel w Bielsku Białej”.
Bol to víkend plný gospelovej hudby na chválu a slávu nášho Pána, na oslavu Jeho nekonečnej lásky k nám. 
Na tento nezabudnuteľný víkend, nás pozvala vedúca mládežníckeho zboru v Námestove. Vraj to bude skvelé, a také to samozrejme aj bolo.
Všetkých nás učil a povzbudzoval skvelý anglický gospelový spevák Peter Francis a poľská učiteľka hudby na miestnom konzervátoriu 
Zuzana Pradela a jej zbor.
Úporné dvojhodinové skúšky striedali polhodinové prestávky a všetka naša príprava sa ukázala na záverečnom koncerte v jednom z kostolov v Bielsko-Białej. O rok sa samozrejme chystáme opäť!

Chceme sa poďakovať Pánu Bohu, rodičom a vám ľudom, ktorí nás akokoľvek podporujete. 
Nesmierne si to vážime a budeme sa snažiť aj naďalej chváliť a oslavovať Božie Meno.

II. Warsztaty Gospel w Bielsku Białej